Hout Imitaties

Het imiteren van een hout structuur komt meestal voor tijdens restauratie werk van een historisch pand. Al hoeft dit lang niet altijd zo te zijn. Heeft u bijvoorbeeld een schouw of een stuk hal en denkt u dit vind ik mooi?

Dan is het hier vaak ook op toe te passen!

 

Bij een historisch pand is het vaak het geval dat er een deel van het echte marmer of hout verloren is gegaan. Het is dan niet altijd mogelijk om dit te herstellen met echt hout of marmer omdat de kleuren en patronen dan niet meer kloppen.

In dit geval wordt er vaak gekozen om het met de hand te imiteren zodat de daadwerkelijke kleur op de hand gemengd kan worden en het motief wat in het marmer of hout zit op een natuurlijke manier over loopt.

 

 

Heeft u hierin interesse? Dan kom ik graag een keer bij u langs om uw wensen te bespreken en te kijken wat de mogelijkheden zijn. Zodra ik bij u thuis ben geweest en alles is doorgesproken zal ik u inplannen. Het kan zo zijn dat er een paar dagen geschoven wordt als bijvoorbeeld een andere klus wat uit loopt of juist sneller klaar is. Mocht dit het geval zijn dan laat ik u dat tijdig weten.